Contact

Sale en lease back van materieel

Jij verkoopt je machine aan ons en leaset hem vervolgens terug.
Zo maak je werkkapitaal vrij voor groei.

Onze specialisten kennen het materieel waar je mee werkt en zetten dat vooraan in de financieringsoplossing. Door hun expertise kunnen we de dagwaarde van jouw machine bepalen. Wij kopen jouw machine voor deze waarde en met deze verkoopopbrengst kun je andere investeringen doen. De opbrengst wordt omgezet in een lease voor een bepaalde periode en maandelijkse leasetermijn. Zo werkt Sale en Lease Back.

Wat is sale en lease back?
Door de verkoop van jouw machine aan ons maak je werkkapitaal vrij om te groeien, maar hou je toch de mogelijkheid om de machine te blijven gebruiken. Het economisch eigendom van de machine blijft bij jouw onderneming en staat dus ook op jouw balans. Het juridisch eigendom gaat aan het einde van de leaseperiode automatisch weer over naar jouw onderneming.


Waarom sale & lease back?
Eigenlijk maak je gebruik van de financiële kracht van je onderneming. Veel ondernemers hebben overwaarde in materieel vloot. Deze overwaarde maakt KOMPIER vrij in geld voor onder andere:

  • Het financieren van een bedrijfsovername
  • Werkkapitaal voor groei, want er zit meer geld in je debiteuren en voorraad
  • Eigen vermogen beschikbaar maken voor een dividenduitkering
  • Aflossing van kredietlijnen bij de bank
  • Investeringen in nieuwe machines of IT systemen
  • Aanbetalingen aan leveranciers

Hoe werkt sale en lease back?
De kracht van deze oplossing is zonder meer de snelheid en eenvoud. Allereerst waarderen wij jouw vloot op dagwaarde. Voor deze waarde kopen wij de machine(s). Met de verkoopopbrengst kun jij andere investeringen doen. De opbrengst wordt tegelijkertijd omgezet in een lease voor een bepaalde periode en maandelijkse leasetermijn. Samen met ons bepaal je of je deze maandtermijnen kunt betalen. Als de bank of een andere leverancier een pand- of eigendomsrecht op de machines heeft, moeten deze partijen een vrijgave van deze rechten geven. Als deze stappen doorlopen zijn tekenen we samen de koop- en leaseovereenkomst.

Wilt u meer weten over de leasemogelijkheden in uw onderneming?
Onze specialist komt graag naar u toe om te bespreken hoe lease ook u verder kan helpen.
Maak rechtstreeks een afspraak met Fred Kompier 06-54 65 33 74 of fred@kompierlease.nl

Mobiliteitsgarantie
Kompier Lease & Rent zorgt ervoor dat uw leaseauto altijd in optimale conditie verkeert en biedt 24/7 mobiliteitsgarantie.
Persoonlijk contact
Kompier Lease & Rent vraagt actief om uw mening. De lijnen zijn kort en wij spelen adequaat in op uw behoeftes.